7 Sebab Utama Kenapa Soya Shaklee Berbeza!


Hari Minggu yang indah ke boring?
Fikirkan yang indah, barulah yang indah-indah saje yang datang.
InsyaAllah

If rase tak indah, jom gembirakan hati dengan nyanyi lagu ni:
<<<Rentak lagu 'ADABI' TAW >>>
Pssstt.... Bulan Mac 2015 ni boleh JIMAT sehingga RM159+++ taw
Bulan depan dah kene GST dah nak shopping2 supplement ni.
Jom grab!



Nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa??

Timbul persoalan.. Eh Soya? soya tak elok la minum,, boleh sebab kanser lah!
Eh, soya ni bukan makanan sunnah pun!
Okay time kasih untuk persoalan yang sering diajukan..

Meh kita bace bukti kajian berikut:

[JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP]


#1 Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organik


~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….?
sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan..
Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

#2 Soybean tu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)


~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?
sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural..)
Kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic.
Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian,toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

#3 Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu


Ini ciri yang amat penting..
Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

#4 Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol


Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

#5 Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan


Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

#6 Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan


Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

#7 Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?


~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yg demikian unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha...Terjawab tak persoalan?

“dan makanlah makanan yang halal lagi baik (thayib) dari apa yang telah dirizkikan kepadamu dan bertaqwalah kepada Allah dan kamu beriman kepada-Nya” (Surat Al Maidah : 88)

'ESP dijamin halal dan makanan yang baik untuk kesihatan, InsyaAllah.
Sebab tu lah 'ESP' digelar 'Serbuk Ajaib' oleh penggemarnya.



Rugi tak GRAB promosi HANYA bulan ni. April nanti dah start GST taw


~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan