5 Vitamin Kulit Cerah, Cantik dan Glow yang WAJIB anda tahu

 Anda masih tercari-cari vitamin untuk kulit anda?

Risau dengan masalah kulit yang tidak selesai malah bertambah?

Anda boleh cuba 5 vitamin Kulit Cerah, Cantik dan Glow seperti berikut yang amat diperlukan dan WAJIB anda tahu untuk kulit anda dan untuk kesihatan yang terbaik jua.

 

#1   Vitamin C

Manfaat utaman vitamin C:

 • Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu. ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
 • Merperbaiki Simptom pendarahan - Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
 • Peningkatan sistem imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, membantu alergi hidung, kulit dan athma cepat sembuh dan juga simptom flu dan selsema cepat lega dan sembuh.
 • Mencantikkan kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
 • Mengekalkan Kolestrol Sihat - vitamin C mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Tips:

Jika anda berasa nak demam, bersin setiap pagi, boleh cuba amalkan 2 tablets vitamin C Sustained Release.


#2   Vitamin E

 • Anti-penuaan - Pengambilan 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne, dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
Tips: Vitamin E Shaklee with Selenium amat penting untuk kesuburan.

#3   Soy Protein

Manfaat Utama:

 • Kulit remaja - merangsang pembentukan semula kult dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuh luka dan mengurangkan kesan parut.
 • Baik untuk hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita.
 • Awet muda - Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah rahsia utama untuk awet muda.

#4   Collagen

Semakin berusia umur kita, tubuh kita semakin kurang menghasilkan kolagen, mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur.

Namun begitu, bukan hanya faktor umur yang menyebabkan kekurangan kolagen dalam tubuh kita, bahkan juga disebabkan oleh kerosakkan kolagen akibat dari faktor luaran yang mempengaruhi seperti cahaya matahari, radikal bebas di udara, air dan nutrisi, merokok dan sebagainya.

Justeru itu, Shaklee Collagen Powder mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut. InsyaAllah.

#5   Vivix

Ramuan semulajadi yang terdiri daripada anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum membuatkan Vivix adalah penyelesaian yang hebat, formula yang eksklusif serta keputusan yang menakjubkan.

Bukan saja untuk awet muda, pelbagai masalah kesihatan dapat dibantu, insyaAllah. Antara manfaat nya adalah:
 • Memperbaiki tekstur kulit
 •  Mengurangkan bintik penuaan
 • Melambatkan penuaan - 4 mekanisma melambatkan penuaan pada tahap selular
  • Kerosakkan DNA
  • Pengawalan genetik~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan