SOYA untuk kesuburan wanita , Fakta ke Auta?

Singkap Kembali kisah penyanyi tersohor kita Ning Baizura, pernah mengalami masalah sukar untuk hamil oleh sebab masalah kesihatan.

Nak tahu bagaimana soya ini berfungsi untuk kesuburan weanita. Apakah fakta nye atau hanya auta semata?

Jom kita baca petikan dari artikel yang dikongsi oleh Kuala Lumpur Post


Cara pemakanan juga mempengaruhi seseorang untuk ingin hamil selain dari doa yang tak putus-putus ke hadrat Ilahi. Zaman yang serba moden sekarang kita tidak pernah endah soal pemakanan, lantas mengambil makanan yang tak berkhasiat seperti junk food, fast food ataupun makanan yang sudah diproses. Sudah terang lagi bersuluh cara pemakanan itu adalah tidak sihat. Disinilah keperluan supplement untuk membantu anda hamil disamping menjaga kesihatan.

Saya 'remark' kan dalam red box saranan yang diberikan oleh doktor salah satunya soya.

Tahukah anda sumber soya adalah sumber protein yang penting?

Tahukah anda Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya?

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Kita memerlukan pemakanan tambahan untuk mendapat protein yang tak cukup sekadar diperolehi dari pemakanan.


Suka saya jelaskan, dalam Shaklee antara Set cadangan untuk hamil adalah Energizing Soy Protein(ESP). Kelebihannya berbanding produk lain adalah soy protein Shaklee adalah Non-GMO.

Satu hidangan berkhasiat ESP ini adalah bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan Soya Shaklee boleh terus ke link ini: Soya Shaklee

~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan