'Side Effect' selepas consume SHAKLEE?

AWAS!!! 

Gambar hiasan sumber dari OneCallMedicalAlert(Google)


Pernah mengalami 'SideEffect' selepas consume Shaklee?
Haa.. actually, bukanlah side effect yang memberi kesan buruk sebab Shaklee sudah menjamin produknya.

 'Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan , Sentiasa Mesra Alam. 

Dalam dunia Shaklee dan industri pemakanan tambahan lain ia digelar 'Healing Crisis' ataupun 'Krisis penyembuhan'.


Tidak perlu khuatir akan krisis ni kerana hanya segelintir orang yg akan melaluinya pada peringkat awal apabila mula mengamalkan supplement. Kesan ini bergantung pada tahap kesihatan seseorang itu. Ia adalah fasa dimana tubuh badan melalui suatu  jangkamasa penyesuaian diri kesan dari tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplement, krisis pemulihan mungkin akan terjadi.


Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari, walaupun begitu, tubuh yang berantibodi lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk kembali normal seperti sediakala dan serasi dengan supplement yang diambil. 

Perlu diingat, teruskan mengamalkan supplement tersebut dan anda akan nampak hasilnya. Diwaktu jangkamasa pemulihan ini, minumlah air masak dengan banyak antara 2-3 liter, rehat secukupnya dan banyaklah mengamalkan makanan berkhasiat seperti sayuran dan buahan. Anda perlu bersabar dan tenang untuk melaului fasa pemulihan ini, barulah akan sihat kan.. InsyaAllah

(Sumber tambahan:Buku Panduan Nutrisi)Anda tidak perlu bimbang, Shaklee sudah lebih 50 tahun dalam pasaran. Sudah terbukti secara klinikal akan keberkesanannya dan ini janji Shaklee:

Hari ini, kami merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Kami melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk kami Sentiasa SelamatSentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.
Kami menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.
Kami menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.
Kami telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

(Sumber: website Shaklee Malaysia)*~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan