RAHSIA anak yang SIHAT dan BIJAK?

Apekah rahsianya?



Mesti semua ibubapa inginkan anak-anak yang SIHAT dan BIJAK bukan?
Sape tak nak.. semua tu anugerah Ilahi..
Memang semuanya ketentuan Ilahi sejak azali lagi, tapi tak salahkan kiter berusaha untuk memberikan yang TERBAIK untuk anak.

Kunci utama untuk anak yang SIHAT dan BIJAK dah tentunya cara pemakanan ye dak?
Selain yang utamanya berdoa dan tawakal selepas usaha kita sebagai hamba-Nya.

Okay berbalik pada cara pemakanan seharian, bukan saje untuk anak, untuk diri kita sendiri pun wajib makan hidangan lengkap dengan nutrisi sebagaimana yang telah digambarkan dalam piramid makanan seperti di bawah:


Piramid Makanan


piramid makanan
Gambar ihsan dari Myhealth.gov.my
Jika anda dapat memastikan hidangan lengkap seperti dalam piramid makanan ini dapat disediakan untuk anak, maka anda tidak perlu supplement.
Jika anda sendiri tidak dapat pastikan hidangan lengkap tersebut dapat dihidangkan untuk anak, disinilah peranan UTAMA supplement untuk anak anda.

AWAS!!! 

"KITA MAKAN UNTUK HIDUP; BUKAN HIDUP UNTUK MAKAN"


Kenapa ade pepatah macam itu? Yelakan, zaman sekarang semua nak sedap & cepat.. asyik makan fast food..So, kena sentiasa beringat YA!

Persoalan yang akan timbul, kenapa nak makan supplement?
Tok nenek kita takde pun sibuk makan supplement dulu..

Ha.... ni jawapannya!!!
Tok nenek kita makan fast food tak dulu? Ade KFC?Ade burger? Ade frozen food?

Ade? Ade?

Itujelah kan antara sebab, zaman dah berubah, pemakanan fast food, frozen food semua tak sihat..
Kita sebagai manusia biase memerlukan supplement untuk melengkapkan gizi makanan seharian terutamanya untuk anak anda yang sedang membesar. 
Segalanya bermula dari pemakanan.

Okay panjang lebar dah cerita.
Jom kita tengok cadangan supplement untuk anak anda seawal Setahun ke atas ya..

anak sihat bijak

  • Supplement terbaik untuk anak anda
  • Penuh dengan pelbagai vitamin & galian
  • Meningkatkan kepekaan dan daya ingatan serta menguatkan imun badan.
Berikut adalah cadangan set untuk anak setahun ke atas:

 

1) Mealshake

  •  Lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral
  • Minuman multivitamin perisa vanilla yang lengkap tanpa pewarna dan perasa tiruan

2) Chewable Vitamin C

  • Mengandungi asid folik, biotin, kalsium & magnesium untuk bina tulang dan sel-sel dalam proses pembesaran

3) Omega Guard

  • Kaya dengan protein untuk menyihatkan sel-sel
  • Mengandungi vitamin A,C,E, Zink & Selenium sebagai antioksida
  • Lengkap dengan B Complex, Zat besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat.


Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Berminat untuk order?
WhatsApp @ pm ajer:


Nak cepat? Segan nak order....
Anda boleh direct order ke 'Online Order' Shaklee iaitu ESELL.
Caranya? Mudah aje.. Click je button di bawah, ESELL from Shaklee akan terus guide untuk proses pembelian direct from HQ Shaklee..
Mudahkan? 
Nak consultation just do pm me okay ('',)

100% SAFE!!! Same goes to us as a member yang Buy Online Thru Shaklee Online Purchase System ('',)



CLICK ME!!!
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9ec0cfdc84044494e10582436e013e64

**Payment by Credit Card/Debit Card acceptable










~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan