SET PENYUSUAN


SET 3M
 Set ini anda sendiri yang tentukan
Jika mahu basic set sahaja anda boleh ambil:
1)Alfalfa
2)ESP

Manakala Full Set:
1)B Complex
2)Vitamin C Sr
2)Vitalea
3)Alfalfa
4)ESP
5)Ostematrik

Ikut kesesuaian bajet anda. Saya cadangkan ambil full set itu sebab termasuk sekali Set penyusuan dan Set berpantang. Untuk kegunaan 3- 4 bulan ya
Ha... JIMAT kan? Sebulan berapa saje costnyer..susu pun melimpah, badan bertenaga terutamanya ketika berpantang. Ibu yang menyusukan juga cepat letih kan. Itu juga antara kepentingan supplement ni. Belum cuba belum tahu kan. Dah cuba pasti 'FALL IN LOVE' InsyaAllah

Okay meh citer lebih lanju...

Vitamin ini membantu badan ibu sentiasa bertenaga dan tidak kehausan.Selain daripada
pengambilan vitamin, amalkan mengambil kurma, terutama sewaktu bersahur. makan
kurma bersama fresh milk ditambah soy protin (amalan orang arab supaya kekal bertenaga
sepanjang hari..

pastikan buat ni:

-power pumping sekali sehari

kerap pam..setiap 2 jam

-minum air byk

amalkan doa ni

Mari amalkan yer ibu2..

________________________________________________________





"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk
bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala
yang telah Engkau syariatkan...AMIN



Surah al-Hujurat ; al-Kautsar juga baik diamalkan bermula sejak mengandung lagi ...Niatkan
dalam hati semoga ALLAH swt murahkan rezeki kite, anak kite dan banyakkan susu kite.
Bagaimana pun jangan kita lupa juga bahawa rezeki itu semuanya datang dari Allah.
Sebaiknya dibaca dan difahamkan juga tafsiran ayatnya.



Selain dari itu amalkan surah al-Baqarah ayat 60. Sambil dibaca letakkan tangan pada
breast, and doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak kita dan supaya kita mampu
memberikan susu yg cukup pd anak kita hingga sekurang-kurangnye umurnya 2 tahun...

 Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami
berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu", (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah
dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah
mengetahui tempat minumnya masing-masing. (Dan Kami berfirman): "Makanlah dan
minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan
di muka bumi".



Lagi satu, amalkanlah berzikir dgn kalimah YA MATIN (Maha Sempurna KekuatanNya) 70
kali setiap hari. Waktu yg paling bagus adalah pada waktu malam dan subuh. Anda juga
boleh bacakan zikir tersebut dan hembuskan ke dalam segelas air lalu diminum.

_______________________________



AKHIR kAta

kesan pengambilan vitamin tak sama utk semua ibu2....kadar kepekatan susu tu
brgantung gak pada kadar protin dlm diet seharian..so setiap ibu takkan sama yer.* dan
ada juga susu yang pada awalnya kuantiti drop akibat susu yg pekat tadi..maka kene
seimbangkan dgn pengambilan air sehari dalam 2liter..dan terus up kan kadar pumping
sehari dalam 6x minimum..InsyaAllah dalam 1-2 weeks flow will be back to normal


credit to pm Cery & Group Jutawan


Gambar ihsan google
Ha...tengok ni keperluan susu baby. So, tak yah risau masa permulaan susu sedikit aje yg keluar kan.
Susu ibu ni supply based on demand baby.




*~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan