PROMOSI!!!!!!! MARCH 14 ONLY!!!!




Istimewa untuk customer yang disayangi..!! promosi menarik ESP..!! 
siapa cepat dia dapat

ESP ni boleh diambil oleh semua golongan.. lelaki perempuan.. tua muda..

~Nak KURUS cari ESP.., 
~Nak GANTI BREAKFAST cari ESP
~Nak TAMBAH SUSU cari ESP..,
~Nak GEBU cari ESP..,
~Nak ANJAL cari ESP..,
~Nak KULIT CUN muda remaja cari ESP..,
~Nak SIHAT Cari ESP..
~Nak KENYANG cari ESP..
~Nak BERTENAGA Cari ESP..
~Nak KASI MAK AYAH Cari ESP..
ehh macam lagi laa boleh dapat dengan ESP ni..

Sementara harga tengah menjunam baik grab sekarang.. HARGA RETAIL RM150, tp ni super duper jimat
beli combo 2 ESP utk harga lebih menarik ('',)
Meh pm meh.. !!!!!!

SID 0192269066





Nak menarik lagi????? Meh bg special combo ~~~~




Beshnye ESP♥
Mix dgan jus oren boleh, milo bole, ribena agi la sodap..buat masker pun boleh..

Jom2 dptkan hrga promosi March ni je..meh2 pm if nak taw

#beli 6 percuma 1 


Segalanya Tentang ESP

Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 

PENTINGKAH PROTEIN?
Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

TAHUKAH ANDA ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;
§  membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
§  menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
§  setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
§  kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
§  indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).




Variasi resipi cara bancuh ESP


Memandangkan ESP ni  one of our best seller.. maka dibwh ni disenaraikan cadangan beberapa cth resipi cara bancuh yg anda boleh cuba..
       ESP + Air suam
       ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
       ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
       ESP + SusuAnmum
       ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
       ESP + Nesvita 3in1
          ESP + jus twister tropicana
       ESP + Ribena
          ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
      ESP + Milo/Horlicks
       ESP + sirap bandung
       ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
      ESP + KOKO + OAT
       ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
       ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
       ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend
       ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.
       ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
      ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
       ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!
_____________________________
Dan ini pula resipi smoothies
Bahan2:
§  Segelas fresh milk
§  1-2sudu besar natural plain yogurt
§  fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
§  Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
§  1 sudu kecik madu
§  Serbuk koko (optional)
Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm

Sumber/Credit to :Shaklee4u & mamafaiz 

NOTES:
§  JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.

§  Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)

oKAY NI NAK SHARE TIPS BUAT MASKER DENGAN ESP


Cara-cara:
1) Campur 1 sudu ESP, 1 Susu Plain Yogurt & Sebiji putih telur
2)Gaul bagi rata
3)Tepekkan dimuka bagi rata selama 10-15 minit (terus bawak tido pun xpe)
4)Cuci dan bilas muka dengan air suam

DONE!!!
*~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan