Jamu VS Vitamin



Jamu VS Vitamin

Kedua2 nya mempunyai hampir sama fungsinya bagi ibu yg berpantang iaitu memulihkan kesihatan ibu selepas bersalin. Kedua2nya juge sangat bagus untuk kesihatan. Cumanya sekarang ini terkenal dengan sistem moden dengan 'consume' supplement. Herba/jamu2 akar kayu pun susah nak jumper kat bandar ni kan :(

Amalan bertungku, berurut mandi herba, berbengkung harus jugak diteruskan disamping mengambil supplement

Perbezaan utama ‘Set Confinement Shaklee’
1)Sangat sesuai untuk ibu melaksanakan tanggungjawab menyusukan baby sepenuhnya J.
VS
Jamu pula kurang sesuai jika ingin menyusukan anak sepenuhnya kerana kandungan bersifat panas, tidak sesuai untuk share dengan baby. Kan ape yg ibu makan disalurkan ke susu ibu J

2) Vitamin mengambil masa yg lebih singkat untuk di’absorp’ ke seluruh badan asalkan pengambilan air yg cukup 2-3 liter sehari VS Jamu mengambil masa lama untuk diuraikan even air cukup @ tidak

3)Vitamin yg lengkap mampu memulihkan 100% luaran n dalaman ibu yg bersalin normal @ ceasar VS Jamu kurang sesuai untuk ibu yg melahirkan secara Ceasar sbb mudah menyebabkan jahitan terbuka & nanah


Ur SID:Lieza- 0192269066

*~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan