Mudah kan jangan disusahkan!!!!

MUDAHKAN JANGAN DISUSAHKAN
Kalau difikirkan kembali zaman matrikulasi. Buku owh buku.. Most 24 hours sy with buku jer..bangun tido buku. Habis kelas jer buku jgk. Cuti pun xbalik kampong. Quarantin kan diri dlm library. Maklumlah perjalanan Kedah ker KL bape jam kan. Baik study.
Senang2 jer 2nd Sem dapat 4 flat.

Senang ker? Mudah ker?

Sumer kiter yg tentukan. Setelah beberapa tahun inginku singkap balik kenangan itu. Teramat berbeza dgn zaman university. Inginku patah balik pada zaman matrikulasi. Bukan nak blaja jer tp nak menyingkap perjalanan hendak Berjaya. ‘Dimana ada kemahuan disitu ada jalan’
Mungkin mudah berkata2 tp utk dilaksanakan? Huh..cukup memberi alasan. Chayuk2!!!.. usaha tangga kejayaan. Kesimpulannya:

*Tetapkan matlamat
*Jgn peduli apa kate orang (pekak telinga, focus)
*Jgn mudah berputus asa
*Mohon doa ibubapa
*Jaga hubungan dengan Allah S.W.T

Banyak yg dipraktikkan pada zaman matrikulasiku. Especially ‘Say No to Love’

Even meeting pelajar slalo skip sbbnya nak baca buku JER tp if even nasyid huh. I’m the one yg paling hadapan skali menonton…haha.. UNIC? INTEAM? AMAR? Huh..hafal dah lagu sume.. Zaman tu gune CD Player mobile. Memang kat telinga jer la sambil study J Tak pedulikan org2 ni sume J

Mudah kan..
Urm tp jika kiter menganggap ianya mudah, akan mudah lah jadinya.. 

Jika Kiter anggap ia susah..susah la jawabnyer.. Prinsip yg kiter perlu utk praktiskan dlm hidup utk Berjaya & memartabatkan bangsa & Negara. Aceceh mcam berfalsafah pulak 


*~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan