Hot Info!

9 Langkah elak nafas berbau



NAFAS BERBAU buat kita hilang mood nak bercerita. Kalau boleh nak cepat-cepat habiskan ayat dan berlalu pergi.

Ramai yang mempunyai masalah nafas berbau ni, tapi mereka tak ambil langkah mengatasinya

Hari ini saya kongsikan 9 langkah untuk elakkan nafas berbau;

1. Gunakan ubat gig berflorida untuk kawal karang (plak) gigi dari bersarang.

2.    Pilih ubat gigi pudina kerana ia mengeluarkan lendir di bahagian rahang dan rongga hidung. Kesannya ia akan kurangkan atau hilangkan nafas berbau dan menyegarkan pernafasan.

3.    Gunakan dental floss (banyak terdapat di farmasi) untuk membersihkan lebihan makanan yang terselit di celah gigi. Makanan terkumpul yang tidak dibersihkan akan bertindak balas dengan enzim air liur dan yang menyebabkan nafas berbau.

4.    Berhati-hati memilih makanan. Elakkan makanan yang terlalu banyak bawang, bawang putih, makanan dengan kandungan lemak yang tinggi dan minuman beralkohol.

5.    Makan ulam yang tak meninggalkan bau seperti ulam raja, pegaga, dan pucuk gajus. Elakkan makan ulam yang berbau kuat seperti petai dan jering.

6.    Gunakan ubat kumur untuk menyegarkan pernafasan (seperti Listerine).

7.    Petua tradisional juga boleh diamalkan untuk menghilangkan nafas berbau seperti mengunyah cengkih atau minum air rebusan kacang hijau.

8.    Waktu pemakanan yang tak teratur atau terlalu lama berlapar juga merupakan menyebab nafas berbau kerana apabila lapar, asid di dalam perut akan bertindak balas dengan sisa makanan dan akan menghasilkan bau busuk.

9.    Jangan lupa memberus lidah kerana lidah mengumpulkan sisa makanan yang menjadi makanan bakteria dan ini akan menyebabkan nafas berbau. Anda boleh menggunakan tongue scraper untuk membersihkan lidah.

Pengambilan Alfalfa Complex selain sebagai detokfikasi bau ia juga membantu menyegarkan nafas dan sekali gus mengatasi mulut dari berbau.

Moga bermanfaat

~Salam Sayang:::Mama Lisz~

Resepi Kek Susu Cheese Mudah

Di musim hujan, memang sesuai buat kek ala apam susu. Saya ubahsuai sebab nak ada rasa cheese dalam kek ni dan tanpa pewarna. Ha.. barulah sesuai nak bagi anak-anak makan.hehe..

Okay nah saya belanja resepi kek susu cheese mudah.


Untuk variasi kan kek ini, lepas adunan sebati, bahagikan kepada dua bahagian. Satu bahagian saya mix dan gaul dengan serbuk koko. So, masa tuang dalam loyang nanti boleh selang-selikan dan boleh juga letak inti kaya/nutella mahupun coklat.

So yummy uolls :)

Feel free to share.


~Salam Sayang:::Mama Lisz~

Jom ke Bangkok

Gerak gempur bagi menyemarakkan semangat untuk berusaha.

Korang tau tak

Semua orang layak 'redeem' trip 5stars ke Bangkok

Pertama kali salam sejarah tak perlu kumpul point untuk layak 5stars trip.

Tak perlu kumpul sticker, tampal-tampal nak redeem. (Tiada kena mengena yang hidup mahupun mati)

Tak perlu modal beribu riban. Cukup dengan rm69 sudah layak untuk sertai

Tak perlu ajak orang lain join pun tak mengapa. Tapi kalau ajak lagi la bagus kan

Hanya perlu semangat kental dan usaha untuk bantu ramai insan diluar sana mendapat kesihatan yang terbaik. InsyaAllah

~Berada di 'comfort zone' dan rasa selesa dengan hidup kini juga adalah satu keputusan yang kita sendiri tetapkan dalam diri~


#kttshaklee
#korangtautak

Recharge recharge

Teruja tak? 

Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan seterusnya berpeluang pergi trip ini.

Lisz | 0192269066


~Salam Sayang:::Mama Lisz~

Promosi Energizing Soy Protein(ESP) Sept 2015

Alhamdulillah.. Semua dah beratur untuk ketemu dengan empunya yg bertuah😍😍
Jom Jimat sehingga RM200 untuk September 2015 only😍😍

  • Diskaun 5% beli Twinpack
  • Percuma 1 beli 6 + Free membership + Free vitalea 



PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!


Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.


RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):


1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;


§ membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.

§ menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung

§ setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat

§ kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous

§ indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah


Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?


Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Serlahkan kecantikan dengan kulit yg sihat 😊




~Salam Sayang:::Mama Lisz~

Risau menghidap masalah hati akibat dari meminum alkohol?

SIHATKAH HATI ANDA?


Terdetik untuk mengkaji dengan lebih lanjut berkenaan dengan insan yang meminum alkohol mahupun apa saja yang berbahaya untuk kesihatan. Situasi bermula bila seorang client yang terpaksa meminum alkohol kerana melayan 'client business' nya. Risau menghidap masalah hati akibat dari meminum alkohol, maka dengan itu dia merasakan perlunya langkah pencegahan dengan memakan supplement.

Ku hanya mampu memberi cadangan untuk kesihatan hati beliau. Dalam masa yang sama kita doakan moga beliau meninggalkan tabiat itu suatu hari nanti. InsyaAllah.

Okay jom kita kaji lebih lanjut kaitan dan risikonya.


Apakah fungsi hati?


Hati memainkan peranan penting, daripada fungsi normal metabolisma hinggalah detoksifikasi. Walau bagaimanapun, fungsi normal hati boleh terjejas disebabkan oleh:


  • Tekanan
  • Kurang tidur
  • Pendedahan terhadap toksin yang kerap dan berpanjangan
  • Meminum alkohol
  • Cara pemakanan yang tidak seimbang dan lain-lain
Ser Revitalizing Shaklee yang terdiri dari 'DTX Complex dan Nutriferon' mengandungi campuran herba unik yang membekalkan sokongan nutrisi untuk fungsi optimum hati.

Kebaikan yang akan diperolehi dengan set ini

>> Berasa lebih sihat dan segar
>> Menggalakkan fungsi hati yang sihat
>> Memulihkan tenaga


Wujudnya DTX Complex shaklee adalah khas untuk kesihatan hati anda.

Ketahui rahsia bagaimana cara DTX Complex berfungsi seperti yang digambarkan di rajah:



Langkah pertama: Bahan antioksidan bantu merangsang pembaikan dan regenarasi sel hati

Langkah kedua: Mengekalkan pengaliran hempedu yang normal, mengeluarkan toksik daripada badan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DTX Complex juga berfungsi seperti berikut:

  • Menghasilkan protein yang membantu dalam 'regenerasi sel hati'\
  • Mengekalkan pengaliran hempedu yang normal
  • Membantu mengeluarkan kompoun yang dinyahtoksin oleh hati
  • Menggalakkan fungsi hati yang sihat.
Amalkan 1-2 tabs DTX Complex sehari bagi memastikan hati anda berfungsi dengan sihat.

Harga Retail RM155

Whatsapp saya segera untuk tawaran istimewa dan konsultansi secara percuma.


~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan