Hot Info!

Mudahnya membuang tanpa meneran

"Adoi, perut memulas. Nak membuang tak keluar2 pun. Makin menjadi-jadi ni. 2-3 hari sekali baru membuang. Alamak😱"

Pernah ke terjadi kat korang?

Cer cuba #SetPoketJimat ni berjemaah sekeluarga.

Ternyata, mudahnya membuang tanpa meneran!

"Masuk toilet, seminit dua settle! Tak payah meneran bagai nak rakk tapi hasil tiada" Stress!
InsyAllah, dengan izinNya💝💝💝





~Salam Sayang:::Mama Lisz~

Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism Show (MAHA) 2016



Entry kali ini berkenaan dengan kunjungan dua kali kami ke Malaysia Agriculture, Horticulture & Agrotourism Show (MAHA) 2016. Wow! Sebelum ini tidak pernah termimpi nak jenguk MAHA, tapi kalini sampai dua kali.haha

Jom check it out our photo.

Kunjungan pertama kali ke MAHA2016



Berpagian ke sini sebab nak senang parking, mari menjamu selera dulu di 'Empayar makanan'
Bab makanan tak perlu risau. Sinilah syurga makanan. Bawak duit je lebih sikit. haha



Tadaaaa.. Castle of fruit. Paling memikat, jagung 18 ketul RM10 lelong! Lelong!
Mentah pun manis jagung dia. So sweet.


Ini hasil setelah dikukus. Sapu butter dan susu. Perghhhh


 Stall buah-buahan dan tumbuhan. Orchid yang paling cun. Gelap pulak sebab dah renyai-renyai time ni.aduhai. Tak mengapa hujan rahmat

Time ni terus balik gerak ke Melaka. Dah berputu asa nak jalan lagi sebab hujan. hahaha.
Terus meneruskan [erjalanan balik kampung. Sedih.hehe

Tak sedih sudah sebab ada second trip ke MAHA 2016.Haha

Kunjungan Kedua ke MAHA 2016 

Lets Check  it out!




Macam biasa berpagian disini, lengang lah sikit. Makan dulu ape yang ada. Baru start our journey. huhu



Kalini kami parking di Pintu 2 pulak. sebelum ni pintu 1 akan ters jumpa main hall. Untuk Pintu 2 akan terus jumpa Laman Ternakan dan jentera ni.




Antara lembu-lembu yang sempat snap sebab lembu sado yang paling famous menyorok.haha

Lepas tu jangan lupa beli kambing bakar RM5. Panjang beratur. Papa lah yang baik hati tolong beratur. Dan kami terus meronda kawasan sementara Papa membeli Kambing Bakar.hehe


Ada petting zoo sini, masuk RM5 Seorang. Boleh la nak ber'selfie' dengan Burung kakak tua ke, Kambing ke, dukung Iguana ke. Pitams ku tengok kakak tu dukung Iguana macam baby. haha.
Tak caye? Cer spot the picture kat bawah ni. hohoi




So cute, colourful chicks

Okay dah jom pergi ke tempat Papa, Laman Herba dan Sayur. Nak menari Madu kelulut.


Okay berjalan-jalan dikelilingi lebag dan sarangnya.Thriller tak? haha

Penat ke jalan? Nah ade disediakan FREE transport - Tram




 Siapakah yang sanggup menconteng sayuran dan buahan itu. Kejam.haha



Dapat bergambar kat luar pun jadilah, nak masuk tengok show dan maskot sila bayar RM25/person ya. Naufal ni penakut maskot. So, tak yah membazir. Nanti kite tengok wayang Upin ipin jeng jeng jeng je. Sambil makan popcorn haha.


Tengok niha, kena paksa pujuk rayu baru la nak bergambar. Dengan muka terpaksa itu. Sudah, jangan bermimpi mama nak bawak jumpa ape2 maskot pun.haha


Okay jom kita pergi Aquarium



Piranha!!!!!

Sini ada Laman Aquaria untuk cuci mata dan main games. Best jugak. Cer tengok video ni.hehe

video

Kemain seronok lagi step the crocodile namenya. Mama pun terasa nak join. mujur ramai orang.haha


Naufal dapat anak ikan laaaa...hehe. Susu fresh milk favourite pun murah. Terima kasih adik bagi akak FREE 4. Sebotol RM2.50

~Salam Sayang:::Mama Lisz~

Multifunction Tumbler by Rubbermaid


Wow, cantik giler multifunction tumbler Shaklee offer ni tau. Last month dah dapat yang Blue Colour 600ml. Kalini lagi hebat. Tinted black 800 ml. 

Lagi besar untuk di grab dengan setiap pembelian 100 uv.
 Lebih kurang RM300++ Pembelian, anda layak untuk beli limited edition tumbler by Rubbermaid ni. 

Beli vivix sebotol pun dah layak beli PWP Tumbler ni tau :)




~Salam Sayang:::Mama Lisz~

Tawaran Istimewa Shaklee Membership


Korang tau tak esok,15 Oct 2016 adalah last day nak grab tawaran istimewa. Tak susah pun. 
Tak perlu modal beribu riban. Anda hanya memerlukan RM69 seumur hidup je pun.

Lepas anda daftar sebagai ahli, Anda layak dah grab peluang untuk dapat Sustained release Vitamin C ataupun Lecithin.

 Jom cepat daftar sekarang. 

Whatsapp me 019-2269066


~Salam Sayang:::Mama Lisz~

Mencari khidmat pengasuh/babysitter on weekend?

Assalamualaikum semua.

Post kalini khas untuk ibubapa yang bekerjaya mahupun bekerja sendiri. Jika anda masih mencari khidmat pengasuh/babysitter on weekend sahaja ya, boleh teruskan bacaan post kalini ya.
Kami menyediakan khidmat mengasuh anak pada hari minggu. Khas untuk ibubapa yang ingin outstation/honeymoon/bercuti pada hujung minggu dan ingin mencari pengasuh anak. Lokasi kami di Taman Medan, Petaling Jaya. Anak anda akan tinggal dirumah yang berpenghawa dingin, teres dua tingkat.

Permintaan untuk pengasuh anak dirumah anda sendiri juga boleh dibincangkan dengan saya.
Tiada had umur. Kadar serendah RM4 - 7 sejam.
Boleh tahu lebih lanjut mengenai penjaga melalui whatsapp. Jangan risau, anak anda akan dikawal selia dan dijaga dengan rapi dengan izin Allah s.w.t. Boleh add Facebook saya di link ini untuk berkenalan lebih dekat :) Mengeratkan ukhwah.

Sebarang pertanyaan boleh terus whatsapp: 019-2269066

Perkenalkan antara testi kami. Nama Baby Umar Khudzhaifa, 8 bulan :) Comel sangat. Baik dan senang je jaga dia.Anak saya Naufal tu berumur 5 tahun, pandai juga teman dan main2 dengan adik. Alhamdulillah. Rindu nak ade baby pulak rase.hehe






Umar with my Hero Naufal, 5 years old :)




~Salam Sayang:::Mama Lisz~

sharing

Artikel Berkaitan